Портативните конзоли за игри, като Steam Deck на Valve и ROG Ally на ASUS, успяха да постигнат значителна популярност, на фона на което други големи компании насочиха вниманието си към този сегмент. Според онлайн източници Lenovo работи по собствена портативна конзола, наречена Legion Go, която ще работи с Windows 11, за да осигури максимална съвместимост с компютърните игри.

Засега не се знае много за предстоящата конзола на Lenovo. Предполага се, че в основата й ще бъде процесорната линия AMD Phoenix, чиито представители са предназначени за използване в ултратънки ноутбуци и са в състояние да осигурят доста високо ниво на производителност, включително графична. Тези чипове съчетават ядра Zen 4 и интегрирана графика RDNA 3.

Според източника, Legion Go ще бъде оборудван с 8-инчов дисплей, което може да постави новостта в по-изгодна позиция в сравнение с конкурентите в лицето на Steam Deck и ROG Ally, които имат 7-инчови дисплеи. Обикновено компютърните игри и игрите, пренесени от конзоли, са ориентирани към големи монитори, което може да доведе до неправилно изобразяване на елементите на потребителския интерфейс на по-малките екрани.

По-големият дисплей може да даде на Legion Go значително предимство пред конкуренцията, стига устройството да остане леко и балансирано. Процесорите от линията AMD Ryzen 7040 (Phoenix) би трябвало да са подходящи за използване в преносими конзоли, тъй като се характеризират с ниска консумация на енергия от 15 вата.

Благодарение на това разработчиците ще могат да осигурят доста високо ниво на автономност на устройството. Нещо повече, в случая на AMD Ryzen Z1 Extreme нивото на консумация на енергия може да бъде дори по-ниско от 15 вата. Към момента обаче не е известно какви компоненти Lenovo планира да използва в своята конзола.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО