Доста агресивна и любопитна кампания стартира Samsung в САЩ чрез един от основните си партньори Microsoft. Изцяло насочена към притежателите на iPhone, които са чакали появата на новия модел на любимата си марка. В случай, че показаното онзи ден от Apple не им е харесало, в магазините на софтуерния гигант ще им продадат новия Note 10 с до 650 долара по-евтино, стига да им дадат стария си iPhone.

Кампанията не е прецедент за Samsung и подобна програма има дори в България, срещу доста по-малко пари. След премиерата на iPhone 11 обаче, в САЩ компанията реши да действа доста по-агресивно, фокусирайки именно притежателите на Apple, които останаха разочаровани от новите смартфони от Купертино.

Широко афиширана в социалните мрежи кампанията гласи, че клиентите ще получат 650 американски долара, ако при покупка на нов модел от серията Note 10 върнат някой от моделите iPhone X. 450 долара пък могат да вземат ако върнат за рециклиране по-стар iPhone 8.

Подобно и на ситуацията у нас, компанията изкупува стари модели от всички производители, но специално тези от Apple са на изключително висока стойност. Промоцията е валидна от 22-и септември и обхваща всички физически магазини на Microsoft в страната. А дали този маркетингов трик все пак ще даде резултат - ще разберем след няколко месеца.