Днес стартира конференцията за разработчици Build на Microsoft, но на нея няма да стане дума за новостите, които компанията планира за Windows 10. За това обаче има основателна причина - промените са толкова важни, че Microsoft ще ги представи на отделно събитие, предава Mobile Bulgaria.

Това става ясно от откриващата реч на изпълнителния директор Сатя Надела, който разкрива, че скоро компанията ще сподели детайли около най-мащабния ъпдейт на Windows 10 за последното десетилетие. Според него той ще отключи много икономически възможности за разработчици и създатели на съдържание.

Наскоро компанията потвърди, че е спряла разработката на олекотената версия на Windows 10, която се казваше Windows 10X, но някои от създадените за нея технологии ще намерят място в стандартното издание на платформата.

Вече се знае, че следващото мащабно обновяване на Windows 10 се разработва под името Sun Valley, а излизането му се очаква през есента. С него трябва да дойде променен интерфейс и ново стартово меню, но промени ще има и в много от вградените приложения - например Microsoft Store.

Днес Надела официално потвърди, че се задава сериозен ъпдейт на платформата, но той я нарече само Windows вместо Windows 10, така че може би ще видим и промяна в името. Междувременно в презентацията е било включено и горното изображение, което може би е от новата версия на Windows. В него виждаме Windows Edge, но със заоблени ъгли и с обновени бутони, което подсказва какви промени да очакваме.