Microsoft преразглежда стратегията си за пускане на актуализации на Windows 10. Очаква се нови функции в операционната система да се появяват веднъж годишно, твърди публикация на Windows Latest, предава technews.bg.

Актуализацията 20H1 на Windows 10 вече е завършена и по план трябва да излезе през пролетта на 2020 г. Според източниците, пролетното обновление на Windows 10 ще бъде важно събитие за платформата, но есенната актуализация (20H2) няма да донесе нищо коренно ново.

Вероятно от сега нататък Windows 10 ще се актуализирана веднъж годишно - през пролетта, което значително ще увеличи времето за разработка на нови функции. Мащабните есенни ъпдейти ще отпаднат. Предполага се, че Microsoft ще продължи да пуска незначителни есенни актуализации в по-различна форма.

С новата политика за актуализиране Microsoft иска да намали натоварването както на своите разработчици, така и на големите корпоративни клиенти. Освен това този подход ще позволи на софтуерния гигант да намали броя на грешките в операционната система.