Кралските морски пехотинци на Великобритания разполагат футуристични "летящи костюми", които им позволяват да се движат във въздуха като Iron Man.

Летящият костюм Jet Suit е направен от британската Gravity Industries, която публикува видеоклип, в който се виждат кадри от проведени тренировки.

Във видеото пехотинец излита от бързо движещи се надуваеми лодки и за секунди достига до патрулния кораб HMS Tamar. Там той каца и бързо сваля костюма, за да започне да осъществява бойните си задачи.

Учението продължило три дни, като в него са участвали пехотинци от елитното подразделение 42 Commando. Те изпробвали нови високо технологични методи за щурмуване на кораби.

Летящият костюм Jet Suit е създаден с 3D принтер и включва раница с гориво и електроника, както и 5 малки реактивни двигателя. Те позволяват на всеки човек лесно да полети във въздуха с 50 км/ч и да достигне максимална височина от 3 500 метра. Изобретението е дело на Ричард Браунинг, който е бивш член на Великобританския флот. Поради тази причина той предложил Jet Suit първо на британските военни.

Развитието в технологиите позволява идеята за "летящи костюми", датираща от миналия век, да се превърне в реалност. Jet Suit обаче има цена от 340 000 долара, което го прави достъпен за малцина.

Що се отнася до морските пехотинци, те са доволни че могат бързо да щурмуват кораб по нетрадиционен начин. Практиката е до сега тези мисии да се осъществяват с хеликоптер и спускане с въже.