Американската космическа агенция НАСА е посочена за десета поредна година като най-доброто място за работа сред американските федерални институции от неправителствената организация "Партнършип фор пъблик сървисис" (Partnership for Public Service), цитирана от ДПА и БТА.

Проучването отразява факта, че НАСА се стреми да подкрепя и укрепва своята работна сила, като същевременно изпълнява своята вдъхновяваща мисия за изследване и откриване в полза на цялото човечество, посочват от "Партнършип фор пъблик сървисис".

"Въпреки пандемията 2021 г. беше една знаменателна година за изследването на космоса, след като изстреляхме успешно телескопа "Джеймс Уеб" и изпратихме астронавти на Международната космическа станция (МКС) от американски космодрум", заяви администраторът на агенцията Бил Нелсън.

Проучването се основава на отговорите на 624 000 служители от 482 федерални агенции и служби. След НАСА се подреждат Министерството на здравеопазването и социалната политика, Министерството на търговията, разузнавателните ведомства и Министерството по въпросите на ветераните.