Часовниците от серията Huawei Watch 3 вече се продават в България, а компанията не спира да работи по техния софтуер. Както знаем това са първите устройства с HarmonyOS, а освен това предлагат интересни функционалности и достъп до оптимизирани за тях приложения в AppGallery. Моделите са съвместими със смартфони с Android и iOS, предава Mobile Bulgaria.

Вече е факт и нова актуализация на софтуера с номер 2.0.0.179, която добавя допълнителни функции. Сред тях са нови възможности за използване на видео циферблати (само за Android), които потребителите могат да направят сами, възпроизвеждане запазена в часовника музика (само за Android), управление на жестове, нови циферблати за ползване в режим Ultra-long Battery Life и др.

Опцията за създаване на циферблати с видео позволява ползването на клипове с продължителност от пет до десет секунди. За я ползвате часовника трябва да ползва софтуер с версия 2.0.0.179, а приложението Huawei Health трябва да е версия 11.0.10.518. След това създаването на видео циферблат става през секцията за ваши циферблати като изберете опцията "видео". Можете да изберете измежду няколко предварително записани с различни опции за персонализация, но има възможност и да изберете видео от телефона или пък да запишете ново.

Серията Huawei Watch 3 има впечатляващ живот на батерията, а специалният режим Ultra-Long Battery Lifе позволява на Huawei Watch 3 Pro да работи в него цели 21 дни. Последната актуализация добавя нови 9 предварително инсталирани циферблата, поддръжка на гласови напомняния във всички режими на тренировка, следене на наситеността на кръвта с кислород по време на разходка, както и режими на тренировка за бягане. За да активирате режима е достатъчно да плъзнете надолу началния екран на часовника и да го активирате от падащото меню. В менюто вече има и други опции.

В нашето ревю установихме, че няма възможност за запазване в часовника на песни от телефона, каквато иначе присъства в други часовници на Huawei. За щастие новата актуализация променя това като добавя в приложението Huawei Health възможност за прехвърляне на музика в часовника. Така можете да я слушате през него и свързани Bluetooth слушалки.

Обновяването добавя и нова функция за управление с жестове. Така часовниците вече могат да разпознават кога потребителите стискат и отпускат юмрука си, за да приемат повикване, или завъртат китката си настрани, за да спрат звука на входящото повикване. Сред другите добавки е и опция за задаване на период за работа на режим Do Not Disturb, както и оптимизации на съществуващи функции като ускорено локализиране и опресняване на уиджета с прогноза за времето и поддръжка на звукови известия при нотификациите за съобщения.