Facebook обяви, че въвежда нова функционалност в чат механиката на Messenger и Instagram. Режимът за изчезване (vanish) ще позволява изпращането на съобщения, които изчезват след като бъдат видени и напуснете чата.

За да се възползват от нея, потребителите на Instagram трябва да са свързали услугата за директни съобщения с Facebook. Припомняме, че и сега има опция за настройка кога дадени съобщения да изчезват, но при новия режим това става автоматично.

Въпреки това от компанията споделят, че е налична възможност за докладване, блокиране и заснемане на екранна снимка в случаите, в които става дума за тормоз. При направата на екранна снимка обаче другата страна в чата ще получава известие за това.

Активирането на новия режим става чрез плъзгане с пръст нагоре в прозорец с разговор, а деактивирането с повторно такова действие. За да работи тази функционалност, тя трябва да бъде приета и от отсрещната страна.

Новият режим е наличен в САЩ и някои други страни за Messenger, като скоро ще е достъпен и за държави в ЕС. При Instagram той също се разпространява поетапно.