Официална телевизионна програма на Министерството на отбраната на Русия разкри нови подробности за безпилотния апарат С-70 и неговото развитие в близкото бъдеще.

Вижте новите кадри на С-70 "Охотник" >> >> >>

Сухой С-70 "Охотник" е боен безпилотен стелт дрон, който доскоро бе обвит в секретност. ТВ "Звезда" обаче разкрива нови гледни кадри на дрона и информация за характеристиките му. За пръв път се показва и кабината за дистанционно управление.

Става ясно, че заснетата версия е прототип, като в различни фази на конструиране са още няколко опитни образци. Според неназовани източници, дронът вече е бил тестван да стреля с ракета въздух-въздух.

Кадрите на телевизията разкриват големия брой композити, използвани в изграждането на дрона. Става ясно и че засега не е постигнат напълно автономен полет без намеса от оператор.

Кабината за дистанционно управление на С-70 "Охотник"

Снимка: ТВ "Звезда"

По данни на ТАСС размахът на крилата е 20 метра в най-широката им част. Задвижването се осигурява от един двигател Saturn AL-31, а теглото без въоръжението и горивото е 20 000 килограма.

Дронът има максимална скорост от 1 000 кч/ч, не е много маневрен, но е труднозабележим от радарите.

Бойният му радиус е 4 000 километра, като С-70 "Охотник" може да носи до 2 000 килограма въоръжение, разпределено в два, скрити във вътрешността, отсека.

Финалната версия на С-70 "Охотник" ще има по-различен вид

Снимка: ТВ "Звезда"