Apple планира да даде на Siri нов англоезичен глас с предстоящата актуализация на iOS 15.4. Според Axios той ще бъде полово неутрален, което означава, че няма да може да се познае дали е мъжки или женски. Новият глас ще бъде опция номер пет в менюто на потребителския интерфейс на Siri, но засега няма да се показва, освен ако вашият iPhone не работи с най-новата бета версия на iOS 15.4, която беше разпространена във вторник.

От миналата година Apple вече не налага на Siri да използва по подразбиране емблематичния си женски глас. Сега при настройката на нов iPhone потребителите са помолени да изберат гласа, който искат Siri да използва в техния телефон. Apple обявява, че няма да разкрие името или пола на лицето, което стои зад гласа, освен че то е член на общността LGBTQ+.

В изявлението си от Apple съобщават: "Развълнувани сме да представим нов глас на Siri за англоговорящите, давайки на потребителите повече възможности да изберат глас, който им допада. Милиони хора по света разчитат на Siri всеки ден, за да им помага да свършат нещо, затова работим, за да се чувстваме възможно най-персонализирани."

Siri беше представена от Apple в iPhone 4s на 4 октомври 2011 година. И макар това да означаваше преднина за Apple в категорията на гласовите асистенти, тя беше твърде малка, за да може Apple да я задържи, тъй като Google Assistant се превърна в най-добрия виртуален помощник.