Нож препича хляба, докато го режем на филийки | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018
Снимка: YouTube

Нож препича хляба, докато го режем на филийки

Това е може би най-опасният кухненски инструмент, който сме виждали

| Редактор: Стоян Гогов 8 2573

В американската научно-фантастична комедия "Пътеводител на галактическия стопаджия" беше показан уникален нож, който препича хляба, докато го режем на филийки. Но фантастиката понякога се превръща в реалност, предава technews.bg.

Британският изобретател Колин Фурзе, известен със своите ексцентрични идеи, e направил нож-тостер, съобщи Gizmodo. Устройството, подобно на трион за дърво, използва модифициран микровълнов трансформатор.

Изобретателят му подава електричество с чифт дебели медни кабели, в резултат на което режещата част се нагрява толкова много, че препича хляба за няколкото секунди, през които ножът-тостер отрязва парче хляб от питка.

Е, има го това неудобство, че препичането по време на разрязване на хляба е малко неравномерно. Затова Колин Фурзе показва и, че може хлябът да бъде "погален" с триона и става равномерно изпечен.

Нож препича хляба, докато го режем на филийки

Нож препича хляба, докато го режем на филийки

Това е може би най-опасният кухненски инструмент, който сме виждали

| Редактор : Стоян Гогов 8 2573 Снимка: YouTube

В американската научно-фантастична комедия "Пътеводител на галактическия стопаджия" беше показан уникален нож, който препича хляба, докато го режем на филийки. Но фантастиката понякога се превръща в реалност, предава technews.bg.

Британският изобретател Колин Фурзе, известен със своите ексцентрични идеи, e направил нож-тостер, съобщи Gizmodo. Устройството, подобно на трион за дърво, използва модифициран микровълнов трансформатор.

Изобретателят му подава електричество с чифт дебели медни кабели, в резултат на което режещата част се нагрява толкова много, че препича хляба за няколкото секунди, през които ножът-тостер отрязва парче хляб от питка.

Е, има го това неудобство, че препичането по време на разрязване на хляба е малко неравномерно. Затова Колин Фурзе показва и, че може хлябът да бъде "погален" с триона и става равномерно изпечен.