Разследване на ФБР установи, че оборудването на Huawei на клетъчни кули близо до военни бази в Средния запад на Съединените щати може да прихване и наруши "силно поверителна комуникации на Министерството на отбраната", включително тази, свързана с ядрени оръжия, съобщи телевизия CNN, цитирайки няколко души, запознати с въпроса.

Все пак източниците на CNN отбелязаха, че не е ясно дали Пекин наистина е събирал някакви поверителни данни, използвайки това оборудване.

Докладът също така отбелязва, че САЩ са решили да отменят проект от 2017 г., чрез който Китай предложи да инвестира 100 милиона долара за изграждане на китайска градина с храмове и пагода във Вашингтон, която беше представена като туристическа атракция.

Оттогава обаче ФБР установи, че пагодата ще бъде построена с материали от Китай, които не могат да бъдат изследвани от американските митници, тъй като ще бъдат изпратени в дипломатически пощенски пратки и че пагодата ще бъде разположена на една от най-високите точки в града, която е "идеално място за събиране на разузнавателни сигнали".