Публикуваха снимка на разузнавателно-ударния безпилотен апарат "Орион" в ударна версия с коректируеми боеприпаси в календара на руското министерство на отбраната "Поразяване на цели и въображение", предава Russia Beyond.

Вижте снимки на прототипа >> >> >>

Безпилотният летателен апарат "Орион", който наскоро постъпи във войските, първоначално беше създаден в разузнавателен вариант. С развитието и усъвършенстването на системите за управление на високоточни оръжия, безпилотният апарат получи възможността да носи коректируеми боеприпаси - до 200 кг, пише "Российская газета".

На международния форум "Армия 2020" дронът беше демонстриран на ръководството на министерството на отбраната на Русия в зона, затворена за любопитни очи. Излетното тегло на "Орион" е 1200 кг, а продължителността на полета му е 24 часа.

В арсенала на безпилотната ударна платформа има евтини малогабаритни средства за поразяване, разработени на основата на стандартни ракетни системи "Град". Това са управляеми авиобомби с тегло 20 и 50 кг със сгъваемо крило и стабилизатор, който им позволява да планират точно към целта.

Освен това "Орион" може да носи коректируеми авиобомби КАБ-20 и малогабаритни ракети "въздух-повърхност".