Американската армия преустанови програма за придобиването на шлемове с добавена реалност за своите войници. Проектът бе широко рекламиран в медиите, а стойността му бе 22 милиарда долара, които щяха да отидат при разработчиците от Microsoft.

Вижте как изглеждат шлемовете с добавена реалност за армията на САЩ >> >> >>

Програмата е спряна, за да се "определи какъв е подходящият график и технология за въвеждането на шлемове с добавена реалност". Какъв точно проблем или проблеми са довели до тази пауза, в момента не е ясно.

Система за разширена реалност HoloLens на Microsoft може да осигурява нощно виждане и термични изображения на войниците.

Шлемовете могат да предоставят богата информация, като карта на терена. Изкуствен интелект автоматично открива и идентифициране потенциални заплахи, като маркира потенциалните цели. Шлемовете могат да предават видео на оператор и да служат за комуникация.

Смята се, че програмата е дадена на пауза, защото шлемовете са работели трудно при дъжд. Батериите на шлемовете не са можели да издържат на вражески огън и според някои са били "крехки и неудобни за носене".