Пентагонът публикува нов доклад за наблюдавани неидентифицирани въздушни феномени (UAP), пише "Нюзуик". Съкращението UAP е новият начин, по който военните наричат НЛО. Въвеждането му е част от кампанията по "премахване на стигмата" около неидентифицираните обекти.

От Вашингтон споделят, че през последната година са получили рекорден брой отчети за забелязани НЛО-та. Мнозинството от тях обаче демонстрирали  "обикновени характеристики" и подлежали на лесно обяснение. Друга част не можели да бъдат класифицирани единствено заради пропуски в техническите данни.

Службата за разследване на аномалии във всички домейни (AARO), която води проучванията на НЛО, е получила общо 291 доклада за последната година. Нейният директор, Шон Къркпатрик, заяви през юни, че Министерството на отбраната на САЩ разполага с база данни с близо 800 доклада за "аномални" обекти, събирани в продължение на десетилетия. 

Нито един от докладите не се приписва на "чуждестранни дейности", въпреки че разследванията продължават.

Пентагонът разкрива, че само малък процент от наблюдаваните обекти са се отличавали с "висока скорост или необичайна маневреност". Нито един от тях обаче не е осъществил "преход в космоса", извисявайки се на над 100 километра надморска височина.

САЩ искат да направят по-лесно събирането на данни за НЛО, като отворят опцията за докладване за широката общественост. От AARO се надяват събирането на доклади с по-добра техническа документация да им помогне да отсеят наистина любопитните случаи.