В мрежата се появи първото изтичане на информация за бъдещ смарт часовник от Poco. Нова информация от лийкъра Пиюш Бхасаркар, която беше подкрепена и от Мукул Шарма, показва, че Poco работи по първия си умен часовник. В Twitter бе споделена информация, че е забелязан сертификат за смарт часовника на Poco в руската платформа за сертифициране на електроника EEC.

За съжаление сертификатът, посочен на уебсайта на EEC, не дава много информация за евентуалния смарт часовник на Poco. От него можем да видим, че моделът е регистриран с номер M2131W1 и изглежда, че ще бъде произведен от 70mai Co. Ltd., базирана в Шанхай фирма, която е част от IoT екосистемата на Xiaomi. Тя е известна най-вече с производството на камери за управление на автомобили като 70mai Dash Cam 1S и Dash Cam A400.

Сертификатът на EEC не дава и информация за това какви спецификации да очакваме от първия в историята смарт часовник на Poco. Няма и информация кога компанията ще пусне устройството на пазара и дали то ще бъде достъпно в световен мащаб или само на определени пазари.

Плановете на Poco да пусне смарт часовник не са изненада. В интервю от миналата година Кевин Циу, глобален ръководител на дружеството заяви: "Винаги сме смятали, че смартфон плюс IoT е ключова стратегия за нас", а Ангъс Нг, ръководител на продуктовия маркетинг на Poco, добави: "всъщност нищо не е забранено."

Същевременно стана ясно, че подмарката на Xiaomi е изпратила официални покани за собствено събитие в рамките на Световния мобилен конгрес 2022. То ще се проведе на 28 февруари. Там обаче надали ще видим часовниика. Големите очаквания за събитието са свързани със слуховете за Poco X4 Pro 5G.