Polaroid Originals представи първия си принтер с марката Polaroid, който дава възможност за принтиране заснети с телефон с снимки. Polaroid Lab представлява подобрена версия на представения преди седем години Instant Lab и разполага с камера с три обектива, като на практика заснема снимката, която се показва на екрана на телефона ви.

Изображението се оптимизира и бива отпечатано, а системата е съвместима с "повечето" смартфони с Android, както и iPhone 6S и по-новите модели на компанията, предава Mobile Bulgaria.

Зареждането на устройството става през Micro USB порт, а издръжливостта с един заряд на батерията е до месец. Принтерът работи с мобилното приложение Polaroid Originals, чрез което потребителите могат да редактират предварително снимките, които искат да отпечатат.

Има и опция за създаване на колажи, при които една снимка се разделя на 9 части. Иначе след отпечатване ще са необходими поне 15 минути за проявяване на снимката. Моделът ще е достъпен през октомври с цена от 130 евро, като работи с всички хартии за Polaroid освен SX-70.