Живеем в ерата на фалшивите новини, но те определено не са нещо ново. И за да докажем това ще ви припомним едно знаменателно събитие от новата българска история, което се случи на 11 септември 1995 година. Тогава на русенското летище, което се намира до село Щръклево, се стичат хиляди хора, за да посрещнат много важни гости, припомня Mobile Bulgaria.

Кои са те? Според осъществилите контакт с тях местни жени това са извънземни от Република Вестуми от планета Криси, която се намира в съзвездие Цефей. Информацията за пристигането е разпространена от медиите дни по-рано и въпреки нейната абсурдност успява да привлече огромна тълпа.

От русенския канал TVN-Bulgaria посочват, че пространството пред сградата на летището заприличало на панаир с кебапчета и бира, сергии, продавачи на семки и др. Небесни гости така и не кацат, а инициаторите на посрещането обясняват, че извънземните са се уплашили от вниманието. След три часа напразно чакане полицията извежда жените от района.

Впечатление прави и луксозното BMW на екстрасенската с номер от еднакви цифри. Именно с него тя се измъква от тълпата, когато става ясно, че извънземните не идват.