Членовете на екипажа на Международната космическа станци (МКС) приключиха изолацията в двата руски модула и започна процес на отваряне на люковете, съобщи ТАСС, като се позова на Роскосмос.

"Центърът за управление на полетите даде заповед на екипажа на МКС да отвори люковете между руските и американските сегменти на станцията", съобщиха от Роскосмос. Процедурата отнема около час.

Преди това генералният директор на руската държавна корпорация Дмитрий Рогозин съобщи пред ТАСС, че налягането на борда на МКС е стабилизирано след приключване на предвидени действия в американския сегмент на станцията.

Преди дни източник съобщи през ТАСС, че руско-американският екипаж на МКС работи по локализиране на мястото на изтичане на въздух, което било засечено от прибори в руския сегмент на станцията.

"Проблемът е отстранен. Руско-американският екипаж ще работи, както е обичайно, във всички модули на станцията и ще излезе от временната си изолация в руския сегмент. Отново ще кажа, че засеченото от руските прибори спадане на налягането бе минимално и не представляваше заплаха за работата на станцията", каза Рогозин.