Американска организация за телекомуникационни стандарти призова правителството да ускори активностите около разработката на следващото поколение комуникационни технологии, които имат потенциала да залегнат в основата на 6G, като изтъкна, че ранният старт ще има решаващо значение за осигуряване на глобална лидерска позиция, предава Mobile Bulgaria.

Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS) посочва, че правителството трябва да си партнира с индустрията и с експерти от академичната общност, а разработката трябва да е фокусирана върху ключови области включително услуги и мрежи с изкуствен интелект, усъвършенствани антени и радио системи, здравеопазване и селско стопанство.

ATIS призовава щатските власти да предложат финансиране и данъчни облекчения за съответната изследователска дейност и допълва, че е нужна и национална политика за управление на спектъра. Градовете и други местни общности могат да действат като технологични лаборатории и зони за иновации, които да промотират технологиите.

Призивът за действие идва е момент, в който работата по 6G започва да набира скорост. China Unicom и ZTE вече обявиха, че ще работят заедно за проучване и развитие на технологията, а в началото на годината японският телеком NTT Docomo заяви, че планира комерсиален старт на 6G услуги до 2030 година чрез еволюция на 5G.