Сайтът за търгове RR Auctions обяви за продажба прототип на Apple Computer, който според настоящия собственик е бил сглобен директно от Стив Возняк и е принадлежал лично на Стив Джобс. Очаква се до края на търга на 19 август стойността на лота да достигне поне 500 000 долара.

За съжаление Джобс не е бил много привързан и внимателен към първата си машина. Смята се, че след получаването на първата поръчка компютърът е стоял изоставен в гаража, от който започва историята на Apple, в продължение на няколко години, преди Джобс да го подари на сегашния му собственик преди около 30 години. Това се потвърждава от наличието на пукнатини и счупвания по дъската, както и от липсата на няколко компонента, които впоследствие са били използвани за други проекти в същия гараж. Горният десен ъгъл, където са били кондензаторите и процесорът Sprague Atom, е отчупен от платката.

Предвид факта, че това е компютър Apple I, би трябвало да има процесор MOS 6502 с честота 1 MHz, 4 килобайта RAM с възможност за разширяване до 8 или 48 килобайта и 456 килобайта на лентово устройство. Собственикът на артефакта обаче твърди, че прототипът на Apple Computer е имал процесор Motorola 6800. Според уебсайта за търгове, това е единственият модел, запоен от Возняк с характерната за него техника "три ръце". Съобщава се също, че цената на компютърните компоненти по онова време е била 40 долара, последвана от надценки за сглобяване, софтуер и печалби на компанията. В крайна сметка в магазините тези машини са се продавали за 666,66 долара на бройка.