Руският президент Владимир Путин обеща, че в Деня на Победата ще се проведе авиационен парад с участието на самолети и хеликоптери, предава Russia Beyond.

Вижте как може да изглежда авиационен парад на 9 май >> >> >>

На 9 май в небето над Русия под параден строй авиационна техника ще отдаде чест на героите", заяви държавният глава и добави, че същата вечер в центъра на руските градове ще се проведе заря в чест на 75-годишнината от Победата, пише "Лента".

Този път ще е необходимо празникът да се отбележи, спазвайки "изискванията за безопасност и режимът на самоизолация, разясняват от Кремъл.

В същото време Путин подчерта, че въпреки всичко Денят на Победата ще остане в сърцата на руснаците и всички планирани мащабни събития, включително Парадът на Червения площад в Москва и шествието "Безсмъртен полк", ще се проведат по-късно, когато ситуацията с разпространението на коронавируса в страната се подобри.

"С достойнство ще отбележим годишнината от Победата, когато сме сигурни, че ситуацията е напълно безопасна и то най-вече за нашите ветерани", увери руският лидер.

На 16 април Путин обяви отлагането на Парада на Победата заради коронавируса. Президентът обеща, че всички тържества в страната ще се проведат, когато рискът за живота на гражданите изчезне. След това стана известно, че е взето решение за връщане на всички войски, които са щели да участват в Парада, обратно в звената.