Razer представи новите геймърски слушалки Barracuda, Barracuda X и Barracuda Pro, които в сравнение с Barracuda X 2021, пуснати миналата година, разполагат с редица нови функции, включително поддръжка на Bluetooth с превключване между различни умни устройства.

Новите попълнения в серията могат да се използват с iPhone и с почти всяко друго устройство и не е необходимо потребителят ръчно да превключва между връзките, когато телефонно обаждане прекъсне сесия за игра например. Има 2,4 GHz безжична връзка с адаптер USB Type-C, както при миналогодишния Barracuda X. На лице е и възможност за свързване към устройството с кабел чрез 3,5-милиметров жак. Животът на батерията на Barracuda X е 50 часа, а на другите два модела - 40 часа.

Обявените слушалки се различават основно по качеството на звука. Флагманският модел от серията, Barracuda Pro, разполага с 50-милиметрови TriForce драйвери от биоцелулоза и поддържа THX AAA (THX Achromatic Audio Amplifier), THX Spatial Audio и хибридно активно намаляване на шума. Базовият модел Barracuda има 50-милиметрови титаниеви драйвери, но няма усилвател и поддръжка на активно шумопотискане. Модернизираният Barracuda X, от друга страна, има 40-милиметрови драйвери, подвижен кардиоиден микрофон и поддръжка на 7.1-канален съраунд звук.

Обявените нови продукти вече са в продажба. Цената на Barracuda X е 100 долара, на Barracuda - 160 щ. долара, а на Barracuda Pro - 250 долара.