Умният ръчен часовник Realme Watch 3 дебютира с широки възможности за проследяване на физическата активност и жизнените показатели на потребителя. Джаджата ще бъде пусната в продажба на 2 август.

Устройството разполага с 1,8-инчов правоъгълен дисплей с разделителна способност 240 × 286 пиксела и максимална яркост 500 cd/m2. Екранът заема приблизително 67,5% от предната повърхност. Предлагат се повече от 100 различни дизайна на циферблата.

В допълнение към стандартните показатели като изминати крачки и изгорени калории часовникът следи сърдечния ритъм и нивата на кислород в кръвта. Потребителите могат лесно да наблюдават нивата на стрес и качеството на съня си. Устройството също така ви напомня, ако сте се задържали твърде дълго на едно място и има над 110 режима на тренировка.

Часовникът работи с Bluetooth 5.3, а вграденият микрофон и високоговорител позволяват на потребителя да провежда телефонни разговори чрез сдвоен смартфон. Устройството има корпус със защита IP68 срещу влага и прах. Батерията с капацитет 340 mAh има обявен живот от седем дни с едно зареждане при нормална употреба. Цената на Realme Watch 3 е около 45 долара.