Вестник "Ню Йорк Таймс" разкрива, че секта, наречена "Дружеството на приятелите" (Fellowship of Friends), се опитва да превземе Google отвътре. 

Членове на култа са се домогнали до високи позиции, след което са започнали да наемат членове на сектата на възможно най-много позиции. Инфилтрацията се случва от години, но информацията изплува наяве сега, благодарение на бивш служител завел дело, предава Futurism.

Кевин Лойд е бивш видеопродуцент на Google, който твърди, че членове на "Дружеството на приятелите" вече са придобили значителна власт в Google.

Преди настоящото дело същият адвокат, представляващ Лойд, спечели 6,5 милиона долара обезщетение през 2008 г. за клиент, който не бил повишен на работата си, защото не членувал в култа.

Вярванията на сектата са, че членовете й имат мисията да посеят семето на нова цивилизация след апокалипсиса, който се очаква.

"Ню Йорк Таймс" разказва, че според култа "истинското съзнание" може да бъде придобито чрез признателност към изящните изкуства. Основателят й, Робърт Еарл Бъртън твърди, че е контактувал с "ангелски превъплъщения" на  Леонардо да Винчи и Йохан Себастиан Бах.

Култът притежава собствен замък и имение с площ от 4850 декара. Членовете на сектата са задължени да й предоставят 10% от месечните си възнаграждения.

Според обвиненията култът е овладял видео подразделението Google Developer Studio. Наред с това Google купувал вино за своите събития от изба, принадлежаща на сектата.

Разследващи журналисти обвиняват "Дружеството на приятелите", че се занимава с трафик на хора и сексуалната им експлоатация.

От Google не коментират обвиненията, но заявяват, че Кевин Лойд е уволнен заради работното си представяне, а не заради религиозните си вярвания. "Лошите резултати на Лойд са добре документирани", заявява представител на Google пред сайта Android Police.