На подмосковския полигон "Алабино" се проведе съвместна тренировка на парадни разчети, екипажи на техника и авиация - всички те ще участват в шествието на Червения площад в Москва на 9 май. Тази година там едва ли ще видим нови оръжия, споделят анализаторите, предават от Russia Beyond.

Вижте снимки от тренировките >> >> >>

В пехотната колона освен офицери, курсанти и войници взе участие и колона от младежката национална военна патриотична асоциация "Янармия". В моторизираната колона ще има близо 200 образеца техника, включително и историческа, пише ТВ "Звезда".

Парадът ще бъде оглавен от легендарния танк Т-34, а съвременната линия танкове ще се представи от Т-72, ​​Т-80 и Т-90М "Прорив". Освен това зрителите ще видят зенитно-ракетната система С-400, комплексите "Искандер-М", "Панцирь-С" и много други. Не се забеляза присъствието на новия руски танк Т-14 "Армата". За сметка на това в тренировките взе участие група мобилни междуконтинентални балистични ракети "Ярс".

От летището в Кубинка за репетицията излетяха участниците във въздушния парад. Майсторството си показаха акробатичните групи "Руски витязи" и "Стрижи", които летят на Су-30СМ и МиГ-29.

В летящата част ще участват още - стратегическият бомбардировач Ту-160 и щурмовият изтребите Су-25. В парада ще участва и най-новият руски стелт - Су-57. От вертолетите се виждат Ми-28Н и гигантския Ми-26.