Основната мисия на руския екипаж на борда на Международната космическа станция - Олег Кононенко и Сергей Прокопиев е да проучат дупката, появила се в корпуса на космическата капсула "Союз". Разследването досега е установило, че тя е направена от вътре, а мнозина допускат възможен саботаж, съобщава RT.

Кононенко и Прокопиев ще излезнат в открития Космос, за да огледат външния край на пробитата капсула и да проучат дали малката дупка би представлява риск за безопасното й използване като транспортно средство обратно към Земята.

Въпреки сериозността на мисията на космонавтите, от Роскосмос са написали в официалната си страница във ВКонтакте, че "супергероите Кононенко и Прокопиев ще опитат да спасят и "Железния човек" - Тони Старк".

На пръв поглед съобщението звучи странно, но то идва в отговор на общата руска страница на комиксовите гиганти MARVEL и DC, които "молят" Роскосмос да спаси изоставения в космоса супергерой.

В последната част на филмовата поредица Avengers, "Железния човек" остана в изгубен в дълбините на Космоса, а животоподдържащите му системи бяха на изчерпване. Макар да са "обещали" да спасят Тони Старк от Роскосмос призовават за запазване на тайната, завършвайки поста си "само не казвайте на никого".