Група "Кронштадт", лидер в безпилотната индустрия на Русия, представи вариант на безпилотния летателен апарат със среден обсег "Орион-Э", предава Russia Beyond.

Вижте как изглежда руският ударен дрон >> >> >>

Както отбелязва издание Jane's, дронът е въоръжен с нови 50-килограмови ракети.

Една машина може да носи или четири на брой 50-килограмови ракети, или две 100-килограмови бомби. При излитане масата на полезния товар на "Орион-Е" съставлява 200 килограма. Апаратът може да лети на максимална височина от 7,5 хил. метра и на разстояние от 250 км, като продължителността на полета му е едно денонощие.

Електро-оптичната система на въздушния съд е снабдена с два термовизиора, широкоъгълна телевизионна камера, както и лазерен далекомер. Както отбелязва изданието, този набор може да бъде допълнен от други датчици, включително електронна разузнавателна система, фотокамера или радар, цитира "Российская газета".

Безпилотният апарат има още едно преимущество - може да се транспортира заедно със системата за техническа поддръжка в контейнер.

Освен това, както пише Jane's, група "Кронштадт" разработва и по-усъвършенствана версия на дрона с голям обсег "Орион-2". Масата му ще е от 5 тона и ще може да се издига на 12 хил. метра със скорост от 350 км/ч.