Макар и оригинално създадени, за да прекъснат подправянето на американските долари, днес основната задача на "Сикрет сървис" е охраната на американските президенти - бивши и настоящи, както и техните семейства.

Скоро видяхме с какво са въоръжени гардовете на Путин, а днес ще ви представим с какво разполагат гардовете на Тръмп.

Основното им оръжие е пистолет SIG Sauer P229 в 9-милиметров калибър .357 SIG (9×22 мм)  и пистолет FN Five-seven в  5.7-милиметров калибър FN 5.7x28 мм. Последният калибър разполага и с бронебойни патрони, можещи да пробиват каски или защитни жилетки. Те обаче са с по-малка мощност от тази на руския самозаряден пистолет "Сердюков".

За сметка на това "Сикрет сървис" разполагат с 9-милиметровите картечни пистолети FN P90 и Heckler & Koch MP5, както и гладкоцевната пушка Remington Model 870.

Арсеналът на "Сикрет сървис" не се изчерпва до тук - налични са снайперската полуавтоматична карабина SR-25, която използва 7.62×51 милиметров натовски калибър и специално създаден снайпер със 7.62×67 милиметров калибър.

Вижте арсеналът на "Сикрет сървис" >> >> >>

Друго любопитно оръжие е свръх леката и компактна щурмова автоматична пушка SR-16 CQB, стреляща с 5.56-милиметров калибър.

Агентите на "Сикрет сървис" често могат да са прикрити из тълпата, освен основния екип, охраняващ плътно президента. Именно за това в агенцията на почит са компактните оръжия, които лесно могат да се скрият.

"Сикрет сървис" обезпечава и анти-снайперистки отряд, който предварително оглежда и проверява маршрута на американските лидери, свеждайки до минимум шансът те да бъдат застреляни от скрил се самотен стрелец.