След Galaxy S10 5G, Note10 5G и Note10+ 5G Samsung Представи нов 5G телефон - този път моделът е в горния край на средния сегмент.

Устройството се казва Galaxy A90 5G и разполага със Super AMOLED Infinity-U екран с диагонал 6.7 инча, резолюция Full HD+, вграден скенер за отпечатъци и капковиден прорез за 32MP селфи камера. Сред останалите основни параметри са чипсет Snapdragon 855, 6/8GB RAM и 128GB памет за файлове с опция за разширяване при варианта с 6GB RAM. Вградената батерия е с капацитет 4500 mAh, като се поддържа технология за бързо зареждане при 25W, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как изглежда Samsung Galaxy A90 5G >> >> >>

Дизайнът на модела включва стъклено покритие на гърба с двутонов цвят, като там е поместена и тройната основна камера. Тя се състои от 48-мегапикселов сензор, 8MP с ултраширокоъгълен обектив и 5MP за боке ефекти. Сред наличните функционалности на камерата са познатите оптимизатор на сцените, стабилизатор на изображението и откриване на несъвършенства. Моделът работи в 5G Non Standalone (NSA) режим.

Sаmsung Galaxy A90 5G ще е първият модел в серията А, който поддържа Samsung DeX, но засега все още не е ясна цената, на която ще се продава. Смартфонът ще е наличен от 4 септември в Южна Корея в черен и бял цвят. Очаква се скоро след това той да бъде достъпен и на други пазари, в които функционират 5G мрежи, което означава, че едва ли ще го видим в България. Цената му в Южна Корея е около 680 евро.