Samsung представи нов вариант на Galaxy S20, който обаче не е предназначен за обикновените потребители. Galaxy S20 Tactical Edition е насочен към американската армия и федералното правителство. Той разполага с двуслойно криптиране, което е достатъчно за защитата на строго секретни данни. Налична е възможност за използване на тактическа радио система, както и система за мисии.

Вижте как изглежда телефонът >> >> >>

Освен това откриваме редица удобства, които са предназначени за използване по време на битка. Сред тези добавки са режим, който изключва дисплея докато се използват очила за нощно виждане и невидим режим с изключени LTE и други излъчвания. Устройството може и да се отключва по-лесно в пейзажен режим.

Основните параметри са същите като на познатия ни стандартен Galaxy S20, но в комплект с устройството идва Tactical Edition предпазен кейс. Моделът ще е достъпен през третото тримесечие на годината през избрани ИТ партньори на компанията. Това означава, че може да не го видим в директна продажба за индивидуални потребители.