Както очаквахме Samsung спази обещанието си и в рамките на своята конференция за разработчици в Сан Франциско показа своето първо мобилно устройство със сгъваем дисплей, който нарича Infinity Flex Display. Това стана при загасено осветление, за да не се разкрият важни детайли от дизайна, защото официалната премиера на продукта предстои по някое време през следващата година, предава Mobile Bulgaria.

На събитието компанията показа работещ прототип на таблет със сгъваем основен дисплей с диагонал 7.3 инча (1536х2152, 4.2:3) и с 4.6-инчов дисплей (840х1960, 21:9) на гърба, който позволява употреба в затворено състояние.

Вижте снимки >> >> >>

Според Samsung с джаджата ще могат да се използват едновременно до три прилoжения, а сегашното представяне се прави за разработчиците, за да могат те да подготвят интересен софтуер, който да се възползва от предимствата на сгъваемите дисплеи.

Вицепрезидентът Джъстин Денисън обяви, че началото на масовото производство е въпрос на няколко месеца. Тъй като не може да се използва стъкло горното покритие на дисплея е изработено от специален композитен полимер, който е здрав и гъвкав, а освен това е разработено и нов тип лепило, което да издържа на многократно сгъване и разгъване.

Google обявиха днес, че си партнират със Samsung за въвеждане на поддръжка в Android за сгъваеми дисплеи, като насочват разработчиците да използват вече готови функции в операционната система. Припомняме, че преди дни китайската стартъп компания Royole представи свой смартфон със сгъваем дисплей, който ще се появи на пазара още до края на годината.