Тази година, както се очакваше, продажбите на сгъваеми смартфони на Samsung ще надхвърлят границата от 10 милиона броя, пише ресурсът SamMobile. Според южнокорейските медии през следващата година компанията планира да продаде много повече - около 20 млн. сгъваеми смартфона, включително стари и нови модели. По-рано компанията съобщи, че продажбите на нейните сгъваеми смартфони са надхвърлили реализацията на последното поколение устройства Galaxy Note, като по този начин потвърди, че сгъваемите устройства са загубили нишовия си статут, тъй като производството им вече е толкова масово, колкото и на други джаджи от нейната гама.

 

 

През следващата година Samsung планира да достави на пазара както сгъваеми смартфони от сегашното поколение (Z Flip 5 и Z Fold 5), така и модели в този форм фактор от следващото поколение Galaxy Z Flip 6, Galaxy Z Fold 6. Както смятат от SamMobile, да се изпълни задачата на Samsung няма да е лесно, тъй като на пазара присъстват по-евтини или по-функционални предложения на китайски компании, сред които Huawei, OnePlus, Oppo, Tecno, Vivo и Xiaomi. Според източниците, следващото поколение сгъваеми смартфони на Samsung ще се отличава с по-тънък корпус и по-висока функционалност.

Очевидно южнокорейската компания вече се подготвя за сериозна конкуренция на пазара на сгъваеми устройства. Компанията следи внимателно постиженията на конкурентите. Според източниците Samsung се е опитала да направи обратен инженеринг на Mate X3 и Mate X5, за да види как Huawei е успяла да ги оборудва с по-голяма батерия от Galaxy Z Fold 5, въпреки по-тънкия корпус.