Компаниите Somnium и Teslasuit се похвалиха с със създаването на костюм за виртуална реалност. Той има 90 електрода и симулира болка, ускорение, удари, дъждовни капки и най-различни усещания.

Вижте как изглежда VR костюма >> >> >>

С него потапянето във виртуалната реалност може да е много по-дълбоко и плътно, защото потребителите ще могат да съпреживяват всичко, случващо се на техния герой.

Според TechRadar, компанията дори е успяла да симулира G силите, изпитвани от пилот на състезателна кола F1, използвайки костюма.

"Електрически импулси се изстрелваха в ръцете и корема ми, което караше мускулите ми да се чувстват по-тежки. Аз вярвах, че тялото ми всъщност се движи назад или напред от ускорението и забавянето, причинени от движеща се състезателна кола", споделя Хамиш Хектор от TechRadar, който е тествал костюма.

Към настоящата дата костюмът се продава за 20 000 долара и е предназначен за медицинска рехабилитация или за обучение на спортисти.

Според експертите съчетаването му с контролери и пускането у на масовия пазар за по-ниска цена може би е пътят, който ще направи метавселената и виртуалните реалности по-успешни.