Китайската компания ByteDance, която е създала услугата TikTok, е заинтересувана от възможността да създаде свои собствени сървърни процесори с ARM архитектура. Това става ясно от изявление на нейни представители пред информационна агенция, предава technews.bg.

Повече от дузина свободни работни места е обявила компанията - повечето са насочени към работа в областта на полупроводниците, съобщи Bloomberg. Сред тях са разработчици на хардуер и на софтуер - както в Шанхай, така и в Пекин.

TikTok счита алгоритъма си за препоръки за един от основните свои активи. Затова ако този процес може да бъде усъвършенстван и ускорен с помощта на специализиран хардуер, потребителите на услуги със сигурност ще се възползват.

Компании като Google, Amazon и Apple всички работят по един или друг "собствен дизайн" на хардуер в търсене на повече ефективност и сигурност, отбелязва икономическото издание.

Като част от новата инициатива ByteDance също ще може да разчита на държавни субсидии от китайското правителство, въпреки че досега компанията се опитва по всякакъв начин да се дистанцира от държавните средства и поръчки.