През последните години умните домове се развиват с все по-бързи темпове като част от една по-широка тенденция, наречена IoT (Internet of Things). Всевъзможни елементи около нас поумняват и получават свързаност към различни безжични мрежи - от входната врата, през пералната машина, до кафеварката.

Мнозина си мислят, че това е технология от бъдещето, която няма място в техния дом и в ежедневието им. Но дали ле така? Истината е, че домашната автоматизация вече навлиза и у нас, а някои нейни проявления са изключително достъпни и могат да добавят интелигентност дори към вече използвани уреди като... вашия бойлер.

Правилно прочетохте. Можете да се сдобиете с изключително достъпни решения, които да накарат бойлера ви да поумнее, превръщайки го в част от вашия умен дом. Най-новият тренд е умните домове да навлизат именно чрез такива решения, работещи със съществуващата битова електроника, вместо да се закупуват скъпи нови електроуреди.

Разбира се, днес на пазара има и модерни бойлери с редица дигитални функции - контрол през Wi-Fi мрежата, мобилно приложение и др. Но ако вече сте си купили бойлер (а сигурно сте) и той си работи добре, едва ли искате да го изхвърлите, само за да се сдобиете с по-нов.

И не е необходимо - у нас вече се предлага сензорен Wi-Fi ключ за бойлер, който може да добави към вече работещия бойлер у дома множество интелигентни функции. Това ще ви позволи да се насладите на всички предимства на новите технологии, като същевременно запазите инвестициите си в досегашния бойлер.

Ще можете например да го управлявате от разстояние през мобилния си телефон. Ако например се прибирате от работа или от ваканция извън града и нямате търпение да се пъхнете под душа, чрез новия смарт ключ ще можете да включите бойлера половин час преди да сте се прибрали с помощта на безплатно мобилно приложение, достъпно за операционните системи Android и iOS. Това ще ви позволи веднага с влизането да се съблечете и да се изкъпете с гореща вода. Или пък да включите бойлера, докато извършвате някаква важна задача в другата стая и не можете да се откъснете от заниманието си. Или ако гледате филм или футболен мач и не искате да пропуснете нещо важно.

Можете също да използвате вашия смарт ключ за бойлер, за да го програмирате да се включва през нощта, използвайки по-евтината нощна тарифа. Така хем ще спестявате средства, хем няма да забравите някоя вечер да го включите и хем ще разполагате с топла вода, когато се събудите сутринта. Типичен пример за най-големите предимствата на smart home технологиите - едновременно удобство и спестяване на разходи.

Умният WiFi ключ за бойлер може да ви даде и редица предимства. Той може да се управлява отдалечено от всеки член на семейството, поддържа различни таймери и графици за включване. Освен това е надежден и сигурен. Може да се програмира автоматично кога да се изключи - нещо, което е от важно значение за уред като бойлера. Може да се интегрира и с най-популярните дигитални асистенти като Alexa на Amazon или Google Assistant, което разширява значително възможностите за работа с него.

Всичко това получавате на много по-ниска цена, защото не се налага да купувате скъпи смарт бойлери или бойлери с WiFi, а единствено един умен бойлерен ключ. Инвестицията е от порядъка на 50 лв., но срещу нея получавате функционалности на много по-голяма стойност. Един от примерите за изключително лесна миграция към умен дом, без да се отказваме от досегашните си домашни електроуреди.

Новият смарт ключ за бойлер се отличава също и със стилен дизайн, елегантен сензорен бутон за управление на място, създаден е от водоустойчиво и огнеупорно закалено стъкло. Той се инсталира изключително лесно дори и от неспециалист и се управлява още по-лесно.