Все повече източници споделят, че Apple работи по първото си устройство с добавена реалност (AR), заедно със специална операционна система. В интернет се появи нов слух, в който се твърди, че предстоящият хедсет на Apple ще се захранва от M1 процесора на Apple Silicon. Освен това устройството ще има микро OLED дисплей.

Източници, запознати с развитието на веригата за доставки, твърдят, че Apple навлиза във втория кръг от предпроизводствени тестове на AR хедсета. По-рано анализаторът Минг-Чи Куо заяви, че гигантът от Купертино ще пусне на пазара шлема "със същото ниво на изчислителна мощ като Mac", като дизайнът на чипа ще бъде основната разлика между AR слушалките от други марки.

Макар че датата на пускане на AR комплекта на Apple засега не е известна, докладите сочат, че устройството може да се появи официално през четвъртото тримесечие на тази година.

Южнокорейският технологичен гигант Samsung също работи по своя първи AR хедсет и според съобщенията компанията е сформирала работна група, която се фокусира върху работата с Microsoft за разработване на допълнителни AR хедсети.

Твърди се, че AR слушалките на Samsung използват холограмна технология и са разработвани в продължение на дълъг период от Samsung Advanced Institute of Technology. Вероятно те са базирани на процесора Exynos и ще използват операционната система Android на Google.