Представената наскоро система за добавена реалност Vision Pro ще бъде пусната в продажба след няколко месеца и специалистите на Apple ще трябва да свършат много работа, за да създадат софтуерна екосистема за нея, но част от ресурсите могат да бъдат пренасочени за подготовка за обявяването на други продукти, включително за други модели шлемове с добавена реалност. Кратко описание на плановете на Apple за обозримото бъдеще по традиция бе публикувано от Bloomberg в понеделник сутринта.

На първо място компанията ще трябва да подобри възможностите на такива системи, а едва във второто поколение устройства ще бъде добавена възможността за едновременна работа с няколко настолни компютъра, в стил Mac. Второ, потребителите на устройствата от първо поколение вече могат да общуват само с един събеседник в даден момент по време на видеочата FaceTime във виртуална среда с помощта на реалистичен аватар Persona. В бъдеще "виртуалните портрети" ще бъдат достъпни за всички потребители на групови видеочатове. И накрая, в бъдеще ще бъде възможно да се тренира, без да се сваля устройството с добавена реалност, като на потребителите ще се предлага специално приложение за това.

Освен това през следващите 12 месеца Apple има планове да пусне нови продукти, които не са свързани с новата продуктова категория. През есента ще бъдат пуснати на пазара линията смартфони iPhone 15, два модела часовници Watch Series 9 и актуализирана версия на Watch Ultra. По-късно тази година или през първата половина на следващата година ще се появят нов MacBook Pro с 13-инчов дисплей, базиран на процесор M3, и нови 14- и 16-инчови MacBook Pro с процесори M3 Pro и M3 Max, както и нови модели MacBook Air. Освежен iMac с 24-инчов дисплей може да се появи заедно с над 30-инчов модел. Таблетите iPad Pro ще комбинират OLED дисплеи с актуализирани спецификации, а iPad Air с процесор М1 ще бъде наследен от по-новия си наследник.

Apple разработва и трето поколение слушалки AirPad Pro, нови декодери и интелигентни дисплеи. Връщайки се към темата за новите устройства с добавена реалност, те едва ли ще се появят в продуктовата гама на Apple преди 2025 г., както посочва източникът.