На много странна дискусия се натъкнаха почти всички потребители на платформата за дискусии Reddit. Една от най-обсъжданите теми в последните часове в нея се оказа снимка, за която се твърди, че е уловила покойния съосновател на Apple, при това в отлично здраве, релаксирайки в едно от кафенетата в Кайро.

Припомняме, че един от най-големите визионери на нашето време почина на 56 годишна възраст през 2011 г., страдайки от рак. Ексцентричен по природа Джобс не веднъж е изненадвал със свои решения, отшелничество и отдаване на спокоен начин на живот, далеч от центъра на вниманието. Някои потребители на Reddit обаче стигат по-далеч, твърдейки, че той дори е инсценирал собствената си смърт.

Снимката, за която се твърди, че се е появила преди някоко дни за първи път във Facebook, показва човек, който наистина много прилича на Стив Джобс.

Нещо повече. Волно или не, той също е застанал в една от любимите пози, в която е един от най-известните фотоси на компютърния предприемач. Човекът на снимката също е бос, така както е обичал да ходи и самият основател на Apple, но това все пак не значи нищо.

Не така мислят обаче хиляди потребители на Reddit, които цял ден коментират снимката и редят теории на конспирацията, на които не се е "радвал" дори покойният Елвис.

Сред проявяващите разум обаче, надделява мнението, че е напълно нормално е Египет да има хора с подобни черти. Бащата на Стив е от Сирия, въпреки че самият основател на Apple и Pixar е роден в Калифорния. В неговото ДНК е обликът на малко външност от по-арабски тип, а ходенето бос се практикува много често в Египет и не само от хора, които приличат на гуруто на Apple.