Опустошителното наводнение в китайската провинция Хенан доведе до огромни материални разрушения и дори отне човешки животи. На този фон звучи почти невероятно историята с оцелял три дни във водата смартфон, предава technews.bg.

Собственикът на Huawei Mate 30 Pro е имал късмет - неговият телефон е останал функционален след тридневен престой във водата, според видео в социалната мрежа Weibo, на което се позовава Gizchina.

Във видеоклипа потребителят показва своя Huawei Mate 30 Pro, преживял наводнението. След процедура за възстановяване смартфонът успял не само да се включи, но и да осъществи нормални разговори. Китаецът останал изумен от това.

Разбира се, Huawei Mate 30 Pro е сертифициран по стандарта за водоустойчивост IP686, но никой не гарантира, че смартфонът ще оцелее под водата в продължение на три дни.

Заслужава да се отбележи, че Huawei също се опита да помогне на засегнатите от бедствието. От 22 юли компанията предоставя на клиентите в провинция Хенан отстъпка от 50% при покупка на резервни части за повредени устройства и безплатно обслужване.