Наближава онзи сезон от годината, в който започват големите предколедни промоции. Black Friday кампаниите стабилно навлязоха у нас, но интернет ни позволява да се възползваме от изгодни оферти от целия свят. Без значение дали избираме родни или чужди магазини, онлайн търговията става все по-предпочитан начин за пазаруване. Това е напълно логично - можем да се "разходим" из десетки магазини и да сравним безброй много оферти, без да ставаме от дивана или удобния ни стол пред компютъра. Но онлайн пазаруването е свързано с някои важни тънкости.

Основните моменти при правенето на покупки от вкъщи са два. Изборът на онлайн търговец и доставчик на пратката - това са най-важните неща при осъществяването на надеждно и качествено онлайн пазаруване.

Избягвайте да пазарувайте от сайтове, които чувате за пръв път и са непознати за широкия кръг потребители

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Когато купувате нещо онлайн трябва да го правите от търговци, които са популярни и имат добри отзиви. Не купувайте нищо от съмнително изглеждащи сайтове или продавачи. Ако пък разглеждате платформи за оферти, то избирайте тези, за които има повече положителни мнения.

Истината е, че по въпросът с избора на надежден онлайн търговец е изписано доста. Всичко се свежда до пазаруването от популярни и реномирани магазини и сайтове.

Често обаче се пропуска фактът, че също толкова важно, колкото избора на онлайн магазин, е изборът на доставчик. Транспортирането на поръчаното от вас трябва да е бързо, удобно и качествено.

Качество и бързина

Добрият доставчик е особено важен при покупката на технологични продукти онлайн

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

На първо място, доставчикът на вашите продукти трябва да има изградена голяма мрежа, покриваща цялата страна. Той трябва да е известен с надеждността и качеството си, както и с бързите си доставки. Освен това е хубаво да мисли за това как да улесни още повече вас, като негови клиенти.

Основана още в края на миналия век, днес "Спиди" е лидер на пазара за куриерски услуги. Компанията покрива 100% от територията на страната и има над 500 офиса и автоматични пощенски станции.

"Спиди" изпъква и с изключително добре развита IT инфраструктура. Именно в това изречение се намира и тайната на доброто и качествено онлайн пазаруване. Освен да правите покупките си онлайн, вече е възможно да следите и контролирате пратките си от компютъра и телефона.

Смарт контрол

Именно IT инфраструктурата на "Спиди" е едно от най-големите предимства на компанията пред всички останали и затова е препоръчаният от нас избор. Само с няколко клика вие може следите и контролирате вашата пратка, като всичко се случва по най-лесния възможен начин благодарение на услугата Смарт контрол.

Когато очаквате пратка, вие получавате известие чрез SMS или по Viber. Именно това е "входът" към Смарт контрол на Спиди. На първо място, линкът ви дава информация за пратката - кой е изпращачът, дължите ли нещо, кога ще ви бъде доставена пратката и др.

Но възможностите на Смарт контрол не свършват до тук - вие получавате пълен контрол над това какво да се случи с вашата пратка: можете да отложите доставката за следващ ден, да пренасочите пратката към офис или към друг адрес, да я откажете и др. Чрез него вие може не само да следите местоположението и информацията за вашата пратка в реално време, докато тя пътува към вас.

Например, на всеки се случва да остане до по-късно на работа или да не е близо до избраният от него офис за доставка. Няма проблем, чрез Смарт контрол вие лесно пренасочвате пратката си към друг офис и автомат. Ако те се намират в града, в който е бил и първоначалния ви офис за доставка, то пренасочването е безплатно.

Междувременно много лесно може да разберете къде са всички офиси и автомати на "Спиди" в цялата страна, защото може да разгледате картата в сайта, на която те са отбелязани.

Не сте чули звънеца или сте били до магазина, когато куриерът е дошъл до дома ви - отново няма проблем. От смартфона или от компютъра може да върнете куриера за повторно посещение. То може да стане в рамките на същия ден и е напълно безплатно.

Ако искате да организирате деня си наистина ефективно и да получите пратката си у вас, то с функцията Предикт предварително получавате точен времеви прозорец от 60 минути, в който ще бъде доставена пратката до вашия адрес.

Мрежата на "Спиди" покрива цялата страна и предлага изключителна бързина и качество

Снимка: Speedy

Разликата, която възможностите на Спиди ви дава, е наистина осезаема. Освен да планирате деня си по-ефективно, Смарт контрол ви дава и контрол над пратката. Вместо да звъните по офиси и куриери само с един клик вие може да върнете доставчика обратно на адреса ви или пък да пренасочите пратката си към по-удобен за вас офис от оригинално планирания.

В епохата в която все по-често ще сме си вкъщи, употребата на приложението на "Спиди" осезаемо улеснява онлайн пазаруванията.

*Материалът съдържа продуктово позициониране