Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви на среща с инвеститори, че "никога не е бил по-оптимистичен" за това къде е компанията днес и накъде отива, предава агенция "Блумбърг", цитирана от technews.bg.

В момента Apple "засажда семената" и "хвърля заровете" на бъдещите си разтърсващи продукти, увери Кук на общото събрание на инвеститорите в Купертино, Калифорния. Производителят на iPhone е на път да удвои приходите си от услуги през 2020 г. - от близо 25 млрд. долара през 2016 г.

Що се отнася до конкретните продукти, Тим Кук обеща компанията да намали цената на 1200-доларовия ноутбук MacBook Air, който освен това ще предложи екран с по-висока резолюция. Той говори също за "дълга, голяма пътна карта с фантастични продукти", свързани с Apple Watch и AirPods. Смарт часовникът ще се обогати с повече функции за здравето.

Междувременно, акциите на Apple поскъпнаха с повече от 1% в петък следобяд на борсата в Ню Йорк. Котировките бяха паднали, преди Тим Кук да започне да говори пред инвеститорите.

Акционерите очакват Apple да излезе със "следващото голямо нещо", тъй като търсенето на най-продавания продукт, iPhone, се забавя, което доведе до първия спад на продажбите на компанията от четвъртото тримесечие на 2001 г. насам.

Тим Кук често споменава в речите си, че Apple работи върху очила за допълнена реалност (AR). В същото време, компанията се фокусира върху разрастващи се бизнес услуги и увеличаване на продажбите на други устройства като Watch и AirPods.

Главният изпълнителен директор подчерта също, че Apple е закупила 18 компании през 2018 г. и постоянно мисли за нови придобивания.