Водещият сайт в света на смартфоните - GSMArena, публикува класация на най-търсените устройства в своята търсачка през изминалата седмица. Вижда се, че потребителите се интересуват най-вече от смартфоните, предлагащи оптималното съотношение между характеристики и цена. Важни са още иновациите и дизайнът.

Ето как изглеждат най-търсените смартфони в GSMArena >> >> >>

Топ 3

1. Samsung Galaxy A7 (2018)
Телефонът, който дебютира този септември, представлява огромен интерес заради тройната си основна камера и сравнително достъпна цена. За селфитата пък има 24МР сензор. Мощността на процесора и батерията също е добра, а RAM паметта е 6GB. Недостатък за някои е по-консервативният дизайн на 6-инчовия AMOLED дисплей.

2. Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Според потребителите именно това е устройството, предлагащо най-добър баланс между цена и характеристики. Дисплеят е изрязан, основната камера е двойна, а RAM паметта е 6GB - и всичко това за около 400 лева.

3. Huawei Mate 20 Pro
Това е може би най-добрият телефон на годината, впечатлил всички с основната си тройна камера с 40МР сензор и възможността да прави качествени видеа със забавена скорост. Върховите характеристики на процесора са съчетани с 8GB RAM памет, но всичко това си има цена, която обаче е твърде сходна с тази на най-евтиния нов iPhone, който има само 1 основна камера.

Ето кои са и останалите устройства в класацията:

4. Sharp Aquos R2 compact

5. Xiaomi Pocophone F1

6. Huawei Honor 8X

7. Samsung Galaxy A9 (2018)

8. OnePlus 6T

9. Samsung Galaxy S8

10. Oppo A3s