Twitter Write съобщава, че услугата за микроблогове Twitter тества функция за създаване на дълги съобщения. За сега тя е наречена Notes. Според информацията до момента, потребителите ще могат да създават дълги туитове директно в интерфейса на социалната мрежа. Те ще могат да комбинират текстови блокове, изображения, GIF-анимации и връзки към други съобщения в Twitter. Така получената публикация вече напомня на пълноценна статия в уебсайт. Въпреки това съществуват някои ограничения. Заглавието на бележката може да съдържа до 100 знака, а текстът - до 2500 думи.

В момента функцията "Бележки в Twitter" се тества частно от малка група потребители. По време на теста такива дълги публикации може да не са видими за потребителите в някои региони, но в много страни, включително България, вече е възможно да се виждат дълги бележки.

Потребителите на Twitter виждат в емисията си карта със записи, която представлява туит с предварителен преглед на публикацията и връзка към нея. Щракването върху връзката ще отвори пълния запис в интерфейса на Twitter. С такива публикации може да се взаимодейства точно както с други туитове, например да се харесват или препубликуват.

Все още не се съобщава кога бележките в Twitter ще станат публично достъпни. Знаем обаче, че администрацията на услугата постепенно ще разшири кръга от хора, които ще могат да създават дълги публикации. Действителното изпълнение ще зависи от резултатите от тестовете.