Virgin Galactic е готова с ново поколение космически кораб - SpaceShip III и планира да поднови в близките месеци тестовите полети в пустинята на Ню Мексико, съобщи Асошиейтед прес.

Вижте как изглежда SpaceShip III >> >> >>

От компанията съобщиха, че космическият кораб, проектиран и произведен в щата Калифорния, ще бъде изпробван от площадката "Спейспорт Америка" в южната част на Ню Мексико след края на лятото. Тогава ще са и последните изпитания на настоящото поколение космически кораб, с който в края на годината в космоса трябва да полети британския милиардер и основател на Virgin Galactic Ричард Брансън.

Изпълнителният директор на компанията Майкъл Колдглейзър каза, че бъдещият космически кораб поставя началото на космическата флотилия на Virgin Galactic, която ще може в бъдеще да превозва туристи и научна апаратура и да излита от космодруми на различни места по света.

Virgin Galactic е извършвала два космически полета досега - през декември 2018 г. и през юни миналата година. Тя е една от компаниите, която очаква да развие бизнеса си въз основа на интереса на клиентите към космоса. Blue Origin на Джеф Безос изпробва космическа капсула през януари като част от плановете си за извеждане в космоса на туристи, учени и професионални астронавти.