Американската компания Virgin Galactic обяви, че отново започва да продава билети на космически туристи, като цената за едно място започва от 450 хил. щ. долара.

Основаната от Ричард Брансън компания подновява продажбите на билети по-малко от месец, след като милиардерът се включи в първото пътуване до "ръба на космоса" с екипаж. Полетът се осъществи на 11 юли, когато Брансън и спътниците му полетяха на 80 км. над пустинята в Ню Мексико.

Virgin Galactic уточнява, че ще има три потребителски оферти за желаещите да отидат в космоса: една седалка, пакет с няколко места и запазване на целия полет. Компанията ще предложи и места за професионални космонавти, които ще могат да извършват изследвания и да тренират на борда на нейните летателни апарати.

По данни на UBS космическият туризъм може да генерира близо 4 млрд. щ. долара годишни приходи до 2030 година. Това прави индустрията особено апетитна за едни от най-богатите хора в света като Илън Мъск, Джеф Безос и Ричард Брансън, които са известни и с начинанията си в технологичния и други сектори.