WhatsApp получи актуализация, която ще позволи на потребителите на месинджъра да споделят HD снимки. Функцията, която ви позволява да запазвате снимки с висока резолюция, беше в процес на бета тестване от известно време и беше достъпна за ограничен брой потребители на приложението на устройства с Android и iOS. Сега нововъведението постепенно става достъпно за всички. За да получите достъп до нея, трябва да актуализирате приложението си WhatsApp до най-актуалната версия.

След актуализацията в горната част на екрана за споделяне на снимки ще се появи бутон "HD". Когато докоснете този бутон, ще се появи изскачащ прозорец, в който можете да изберете качеството на изпращаните снимки. По подразбиране е избрано стандартно качество. Снимките с високо качество ще се доставят с "HD" в долния ляв ъгъл на изображението.

Това ще накара потребителите да осъзнаят, че изтеглянето на даден файл може да е нежелателно поради големия му размер. Когато потребителят получи снимка с HD качество, докато се намира на място със слаба интернет връзката, той може да избере да изтегли снимката с по-ниско качество.

Междувременно всички снимки, изпратени в WhatsApp, ще продължат да бъдат защитени с криптиране от край до край. WhatsApp не е обявил каква резолюция приложението ще класифицира като "високо качество", но по време на бета-тестването на новата функция месинджърът позволи изпращането на изображения с размер до 4096 × 2692 пиксела. Стандартното качество, което WhatsApp използва по подразбиране, е 1600 × 1052 пиксела.

Съобщава се, че възможността за изпращане на HD снимки ще стане достъпна за всички потребители на WhatsApp в рамките на няколко седмици. Скоро след това месинджърът ще добави поддръжка за изпращане на HD видеоклипове.