Microsoft намеква за нова версия на Windows с "невидимо" фоново обновяване, стана ясно от изявление на корпоративния вицепрезидент по продажби на потребителски продукти и услуги Ник Паркър по време на изложението Computex 2019 в Тайпе, Тайван, предава technews.bg.

По неговите думи, новите устройства ще се нуждаят от съвременна ОС, която включа набор от инструменти за непрекъснати обновявания. Microsoft често говори за процеса на актуализация на Windows, но сега внася конкретика по този въпрос - обновяването на операционната система ще се изпълнява незабележимо за потребителя във фонов режим.

Подобно заявление от страна на Microsoft подсказва за процес на съществени промени в платформата Windows, в сравнение с това, което представлява в момента Windows 10, коментира The Verge.

Но засега компанията не е потвърдила официално съществуването на проект за олекотена операционна система Windows Lite, каквито слухове се разпространяват от известно време.

Според разработчици на Microsoft, съвременната ОС ще предостави високо ниво на сигурност, а изчислителните операции ще бъдат отделени от приложенията, което предполага използване на облачно пространство.

Освен това новата ОС ще може да работи в мрежи от пето поколение (5G), да поддържа различни начини за въвеждане на данни, вкл. сензорен, гласов и със специална писалка.

В общи линии, Microsoft планира да внедри в Windows Lite плавни обновявания във фонов режим, подобрена сигурност, работа с 5G мрежи, облачни приложения и поддръжка на технологии с изкуствен интелект.