Xiaomi продължи с изненадите и след Mi 9 Pro представи Mi Mix Alpha, който изглежда интересно и дори футуристично. Устройството предлага извит дисплей, който заема 180.6% от корпуса, като се извива от двете страни и продължава на гърба. Единственото място без дисплей е ивица, в която се намира тройната основна камера, която служи и за заснемането на селфита, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как изглежда най-иновативният смартфон на годината >> >> >>

Компанията използва страните, за да покаже различна статус информация - например индикатори за батерията и мрежата. Върху двете страни има чувствителни на натиск виртуални бутони, а компанията изтъква, че специална технология деактивира зоните на дисплея, които не са активни, за да се избегне случайното натискане. Mix Alpha разчита на новия 1/1.33" 108МР сензор на Samsung, който е разработен с Xiaomi.

Подобно на другите сензори с висока резолюция и той използва комбиниране на пикселите за постигането на 27МР крайни изображения и увеличаване на светлочувствителността. Той е снабден с оптична стабилизация и бленда f/1.69. Добавен е 20МР сензор (f/2.2) с ултраширокоъгълна камера и 12МР сензор с телефото леща (f/2). Конструкцията на корпуса включва елементи от титаниева сплав за рамката, керамика за задната лента и сапфирено стъкло за предпазване на камерата.

Концептуалният смартфон (Mi Mix също беше представен така) разчита на чипсет Snapdragon 855+ с 5G поддръжка и предлага 12GB RAM, 512GB UFS 3.0 памет, батерия с капацитет 4050 mAh и поддръжка за жично зареждане при 40W. Компанията посочи, че вече има прототипи от телефона, но не очаквайте масово производство. Устройството ще бъде пуснато в лимитиран тираж в края на годината на цена 19 999 юана, което е около 2560 евро.