Свикнали сме Xiaomi да представя не само интересни смартфони, а огромна гама от умни и иновативни продукти. Тези дни под бранда на китайската компания се появи още нещо интересно. Бе представен сгъваемият електрически велосипед Mi Qicycle Electric.

Вижте как изглежда колелото на Xiaomi >> >> >>

За разлика от първия подобен модел на компанията R1, който бе показан преди години и струваше около 3000 щ. д., новият електрически велосипед е доста по-достъпен - само 401. Размерите на новия представител на Qicycle семейството са 1530мм x 205мм x 1040мм, а теглото му е 18 килограма.

В характеристиките на модела е записано, че той е подходящ за хора под 100 кг и с едно зареждане може да измине до 40 км. Максималната му скорост е 25 км/час.

Към момента електрическият велосипед ще се продава само в Китай, а в пълното му име дори е записано, че отговаря на националния стандарт за подобни превозни средства (Electric Power-Assisted Bicycle National Standard).

Освен техническите характеристики, които до голяма степен съответстват на един от най-популярните продукти на Xiaomi - електрическият скутер Mijia M365, велосипедът може да бъде каран и чрез въртене на педали, когато няма заряд, а освен това може да се сгъва, за да е по-компактен.